Kuruculuğunu yaptığımız "No More Waste!" isimli projemiz Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sümeyye Aydın, 7I, 7G ve 7H sınıfı öğrencileri ile beraber Kuzey Makedonya, Litvanya, İtalya, Ürdün, Moldova ve Romanya'dan 10; Türkiye'den 10 okulun ortak çalışmalarıyla Nisan ayına kadar sürecektir.
PROJE HAKKINDA
Çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesi günümüz dünyasında çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Çünkü çevre bilinci, çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm konuları günümüz dünyasında yaşadığımız problemlerin temel sebepleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak adına; öğrencilerimizin çevre bilinci, çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm kültürü kazanması, öğretmenlerimizin de geri dönüşüm kültürü kazanarak özellikle de derslerde kullandıkları öğretim materyallerini geri dönüştürülebilir malzemelerden üretmeleri böylelikle kendilerinde ve öğrencilerde geri dönüşüm farkındalığı ve bilinci oluşturmaları, en temel hedefimizdir.
HEDEFLER
-Sorumluluk bilinci yüksek, çevreye duyarlı, donanımlı bireyler yetiştirmek
-Atık ürünlerin yeniden değerlendirilmesini sağlayarak öğrencilerin yeniden kullanılabilir geliştirmelerine olanak sağlamak
-Öğrencilere materyallerin geri dönüşümü ve yeniden kullanımına dair bilinçlendirmek
-Takım çalışması yapabilen ve birbirleriyle etkileşim kurabilen bireyler yetiştirmek
-Öğrencilerin çevreyle uyumlu yeni materyaller tasarlayabilmelerini sağlamak
-Öğrencilere sürdürülebilir yaşam için atık yönetiminin önemini kavratmak
ÇALIŞMA SÜRECİ
Projemiz Aralık ayında başlayıp Nisan ayında sona erecek ve yaklaşık 5 aylık bir süreci kapsayacak şekilde planlanmaktadır. Aralık ayında proje ortaklarının tanışması, görev dağılımı, projeye öğrencilerin dahil edilmesi ve etkinliklerin planlanması gerçekleştirilecek; ilerleyen süreçte tüm ortakların katılımı ve işbirliği ile her hafta etkinlikle planlanacaktır.
BEKLENEN SONUÇLAR
Öğrenciler çevreyle uyumlu yeni materyaller tasarlayabilecekler.
Doğa ve çevre ile ilgili sorunlara çözüm bulabilecek, çevre ile ilgili gerçeklerden haberdar olacak ve doğayı korumaya hevesli olacak, düşünecek ve çözüm bulmaya çalışacaktır.
Öğretmenler geri dönüşüm materyallerini ders araç-gereci olarak kullanılabilecekler.
Eğitim süresince edinilen ürünler, faydalı uygulamalar ve etkinlikler, poster ve afiş gibi görsel araçlarla okulda gerekli yerlere asılacak, öğrenciler dahil diğer tüm paydaşların bunların farkına varmaları, faydalı etkinlik ve uygulamaları hem okula hem de okul dışına taşıması amaçlanacaktır.