İSTANBUL / SARIYER - ŞEHİT MUHARREM KEREM YILDIZ İMAM HATİP ORTAOKULU

WATER PROTECTORS

Proje hakkında

Projemiz 4-6 yaş grubu çocuklarını kapsamaktadır. Projemizin amacı; çocuğun dünya üzerindeki suyun, tüm canlı yaşamı için ne kadar önemli olduğunu öğrenmesi ve suyun korunmasına yönelik ne tür önemler alınması gerektiğini kavramasıdır. Projemizde her hafta su bilincinin kazandırılmasına yönelik etkinliklerin planlanması, uygulanması, öğrencilerde araştırma ve sorgulama becerisi geliştirmek amaçlanmaktadır.

Our project covers children aged 4-6. The aim of our project; the child learns how important the water on earth is for all living things and comprehends what kind of measures should be taken for the protection of water. In our project, it is aimed to plan and implement activities to raise water awareness every week, and to develop research and questioning skills in students.

Suyun öneminin kavranması,
Su bilincinin oluşturulması,
Dünya üzerindeki su kaynaklarının doğru ve etkin şekilde kullanımının öğrenilmesi,
Suda yaşayan canlıların su kirliliğinden nasıl etkilendiğinin öğrenilmesi,
Su tasarrufunun önemi ve buna yönelik çalışmalar yapılmasıdır.

Understanding the importance of water,
Creating water awareness,
To learn the correct and effective use of water resources in the world,
Learning how aquatic organisms are affected by water pollution,
The importance of water saving and studies on it.

ÇALIŞMA SÜRECI

Mart 2022 de başlayacak Mayıs 2022 de tamamlanacaktır. Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak olup, proje süresince 3 kez Adobe connect programı ile toplantı yapılması planlanmaktadır. Projede tüm ortaklara eşit şekilde görev paylaşımı yapılmış olup, proje planında açıkça görev paylaşımı ve zaman çizelgesi belirtilecektir. Öğrenci ve öğretmenlere ön test son test uygulanarak değerlendirme yapılacaktır. Proje sürecince yerel medya haberleri, okul web siteleri, eba ve blog sayfası kullanılarak yaygınlaştırılacaktır.

It will start in March 2022 and will be completed in May 2022. Volunteer students will participate in the project, and it is planned to hold meetings with Adobe connect program 3 times during the project. All partners in the project have been equally tasked, and the task sharing and timetable will be clearly stated in the project plan. Students and teachers will be evaluated by applying the pre-test and post-test. During the project process, it will be disseminat

Projeye katılan tüm çocukların;
-İş birlikçi ve ortak ürünler oluşturabilen,
-Suyun kullanımı ve korunmasını kavramış,
-Su kirliliğini önlemeye yönelik kalıcı çözümler üretebilen,
-Çevre sorunları hakkında bilgi sahibi olan,
-Su kaynaklarına yönelik yapılan her davranışın sadece yakın çevrenin değil tüm dünyadaki canlıların yaşamını nasıl etkilediğini fark edebilen bireyler olmalarıdır.

All children participating in the project;
- Able to create collaborative and joint products,
- To understand the use and conservation of water,
- Able to produce permanent solutions to prevent water pollution,
- Knowledge of environmental issues
They are individuals who can realize how their every behavior towards water resources affects not only the immediate environment but also the life of all living things in the world.

Projede yer alan öğretmenler

Duygu Arga